­

Toerisme Europa

Weersverwachting NL

Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut
 1. Verwachting voor vandaag en morgen

  Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af en het is droog. M.u.v. het zuiden en westen kan het eerst lokaal glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. Vandaag overdag is er vrij veel bewolking en vooral in de middag komen er enkele lichte buien voor, met name in het noorden en oosten van het land. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De zuidwestelijke wind is matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

  In de nacht naar dinsdag is het bewolkt en gaat het van het westen uit regenen. De minima lopen uiteen van 5°C aan de kust tot 2°C in het oosten. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer vrij krachtig en langs de westkust krachtig tot hard, 6-7 Bft.

  Dinsdag overdag is het bewolkt en regenachtig, in de middag zijn er vooral in het zuidwesten ook droge perioden. De maxima lopen uiteen van 10°C in het westen tot 7°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, in de kustgebieden (vrij) krachtig en in de middag langs de westkust mogelijk hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)

  Uitgifte: 18/01/2021 05.53 uur LT

     

 2. Wisselvallig en zacht met van tijd tot tijd regen en vooral op donderdag veel wind. Aan het einde van de week wordt het minder zacht, maar de wisselvalligheid blijft.
  Uitgifte: 18/01/2021 04.08 uur LT
 3. Maandag 25 januari tot en met maandag 01 februari
  Vrij grote kans (ca. 70%) op een wisselvallig weertype met temperaturen rond of boven het langjarig gemiddelde. De kans op een kouder weertype met soms ook (natte) sneeuw bedraagt ca. 30%.
  Uitgifte: 18/01/2021 04.08 uur LT
­