­

Toerisme Europa

Weersverwachting NL

Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut
 1. Verwachting voor vandaag en morgen

  Vannacht zijn er brede opklaringen en is het droog. De minimumtemperaturen liggen rond 13°C. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

  Overdag is het grotendeels bewolkt en vooral in het westen en noorden valt er af en toe regen. In de middag breekt van het westen uit de zon soms door. In de loop van de avond neemt vooral in het noorden en westen de buiigheid toe, er is dan ook kans op onweer. De middagtemperaturen lopen uiteen van 18°C in het noordwesten tot 24°C in het zuidoosten en oosten. De wind is overwegend zuidelijk en neemt in de loop van de middag toe naar matig, in de westelijke kustgebieden naar vrij krachtig tot krachtig. Langs de westkust wordt de wind in de avond even hard, 7 Bft, en dan is er kans op windstoten tot 75 km/uur.

  In de nacht naar zaterdag is er vrij veel bewolking en vallen er enkele buien. De meeste en zwaarste buien komen in het noorden voor en daar is er een kleine kans op onweer. De minima liggen rond 14°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig en in het Waddengebied mogelijk hard, 7 Bft.

  Ook zaterdag overdag komen er verspreid over het land buien voor, in het noorden kunnen deze buien gepaard gaan met onweer. Tussendoor schijnt vooral in de middag ook de zon. De maxima lopen uiteen van 18°C in het noordwesten tot 22°C in het zuidoosten. De west- tot zuidwestenwind neemt geleidelijk af naar zwak tot matig, langs de kust vrij krachtig. (Bron: KNMI)

  Uitgifte: 30/07/2021 04.19 uur LT

      

 2. Af en toe zon maar ook van tijd tot tijd buien, vooral in het weekeinde ook met onweer.

  Zaterdag en zondag is er een grote kans (60-90%) op een code geel voor onweersbuien.
  Uitgifte: 29/07/2021 04.57 uur LT

 3. Donderdag 05 augustus tot en met donderdag 12 augustus
  Grote kans (ca. 80%) op een vrij koel weertype met elke dag kans op een bui. De kans op een overgang naar een minder wisselvallig en warmer weertype bedraagt ca. 30%.
  Uitgifte: 29/07/2021 04.57 uur LT
­