Campings

  • Camping Gran Sol La Seu d'Urgell - Catalonië

  • Camping El Molino L 'Estartit - Catalonië

  • Camping Barcelona - Catalonië

  • Camping La Marina Alicante - Valencia

  • Camping Coll Vert - Valencia

  • Camping El Greco Toledo - Castilla la Mancha

Camping Gran Sol La Seu d'Urgell - Catalonië

Camping Gran Sol is het gehele jaar open

De camping ligt op minder dan 15 km afstand van Andorra en aan een doorgaande weg waar ´s avonds nog flink wat verkeer overheen komt. Het heeft een apart deel voor caravans en een deel voor tenten.

De bediening is er vriendelijk en de ANWB camping kaart wordt geaccepteerd. De plaatsen, gras, zijn ruim voor tent en auto en de stroom is al gewoon aangesloten. Let wel op want je hebt er rotspennen en een hamer nodig om je tent vast te zetten. Het sanitair ziet er wel wat oud uit en is redelijk.

Er is een zwembad met zonneweide en in de receptie een piep klein winkeltje, ze hebben daar ook folders met meer informatie over de omgeving. Tegenover de receptie zit een klein restaurant met zo´n 6 tafels waar je kunt eten. Ook hier is de bediening erg vriendelijk.

Bezoek de website

Camping El Molino L 'Estartit - Catalonië

El Molino is geopend van 1 mei tot 30 september.

Camping El Molino bestaat sinds maart 1966 en is te herkennen aan de oude molen bij de receptie en ingang van de camping. Er komen veel Nederlanders, Belgen en Duitsers. Het sanitair is simpel, maar netjes en schoon. Bij de receptie zijn douchemunten te koop.

Het is een heerlijk rustige camping en je kunt kiezen voor schaduw of open plaatsen in de zon. Er is een supermarkt waar best veel te koop is en een restaurant.

Vlakbij de ingang van de camping stopt er een treintje wat je tegen betaling naar het centrum toe brengt. 's Avonds kan het nog wel eens lastig zijn om een parkeerplaats te vinden voor de auto in het centrum, dan kun je het beste op het strand parkeren.

Wanneer je en bezoek wilt brengen aan Barcelona, rij dan met de auto naar Flaca en neem daar de trein. Op deze manier kun je eenvoudig en comfortabel een dagtocht naar Barcelona maken. Een boottocht met de Nautilus is erg leuk. Verder kun je de klim maken naar het kasteel van Torroella de Montgrí vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over Estartit. Vergeet geen fles water mee te nemen tijdens je tocht naar boven.

Bezoek de website

Camping Barcelona - Catalonië

Grote camping met heel veel faciliteiten. Bij de receptie kan het bij het inchecken erg druk zijn omdat ze voor iedere klant ruim te tijd nemen om alles uit te leggen en krijg je direct veel informatie mee. Iedere medewerker heeft op zijn naambordje de verschillende talen staan die hij of zij spreekt. Het is geen goedkope camping maar met alle extra’s die de camping te bieden heeft is het wel een aanrader.

Zo kun je iedere dag vanaf de camping met een touringcar naar Barcelona. Je vertrekt om 09:15 en om 19:00 uur vertrekt de bus vanuit Barcelona weer terug. Hiervoor betaal je € 14 euro voor een retour voor twee personen. Ook kunnen er diverse excursies geboekt worden bij de receptie en kan er voor € 1,90 extra een entreebewijs voor de Sagrada Familia gekocht worden zodat je niet hoeft aan te sluiten in de lange wachtrij om een kaartje te kopen. Je vertrekt vanaf de camping met een bus naar Plaza de Cataluña en wordt ’s avonds weer netjes thuisgebracht.

Omdat er een weg tussen de camping en het strand ligt gaat er iedere 20 minuten een pendeldienst vanaf de camping die je gratis naar het strand, de eigen Beach Club of treinstation brengt en weer terug.

Verder is er een animatie team die heel de dag de activiteiten verzorgd voor jong en oud. Er is een supermarkt waar iedere dag vers brood verkocht wordt en de nodige basis boodschappen gekocht kunnen worden. In het restaurant kun je simpele gerechten kunt bestellen. Wie geen zin heeft om de pendelbus naar de zee te nemen kan in het ruime zwembad terecht.

Er is wel verschil tussen de kampeerplaatsen met en zonder stroom. Wanneer je geen stroom nodig heb kom je op een ruim veld te staan waar de tent opgezet kan worden. De plaatsen met stroom zijn ingedeeld in verschillende lanen. Wanneer je hier gebruik maakt van een bungalow tent of caravan blijft er wel weinig ruimte over om de auto te parkeren. Het sanitair is prima en wordt netjes schoon gehouden. Wi-Fi is niet gratis, je kunt hiervoor bij de receptie een pas kopen. Hoe meer dagen je gebruik maakt van de verbinding des te voordeliger het is.

De ANWB camping card wordt niet geaccepteerd. Zonder reservering is het wel aan te raden op tijd bij de camping aan te komen want het is een geliefde camping in de regio.

Er op uit:

Toegang met voorrang: Barcelona Sagrada Familia-tour

Barcelona hop-on hop-off tour: Route van oost naar west

Tour voetbalstadion van FC Barcelona en kaartjes voor museum

Bezoek de website

Camping La Marina Alicante - Valencia

De zeer grote camping La Marina is het gehele jaar geopend en van alle gemakken voorzien.

Bij inchecken krijg je eerst een plattegrond van de camping mee om een plaats uit te zoeken. Ze werken met kleuren wat te grote van het perceel aangeeft. Het zijn ruime plaatsen voorzien van een eigen stroom en watervoorziening. Je staat op siergrind. Wanneer je een plek gevonden hebt worden de rest van de gegevens in orde gemaakt, worden er kopieën van legitimatie gemaakt (die overigens gebruikt kunnen worden voor promotiedoeleinden lezen we in de voorwaarden, dus let hierop) en ontvang je een armband die je moet dragen. Hiermee kun je gratis naar het zwembad. Bij verlies of niet inleveren bij vertrek betaal je een boete van 10 euro. De ANWB campingcard wordt niet geaccepteerd.

Zoals we al vermelden is de camping van alle gemakken voorzien. Zo is er een grote supermarkt, verschillende restaurants, sportcentrum, groot zwembad, speeltuin, ijskraam, kleding/souvenir winkel, animatie team, trampolines en meer.

Bij de ingang staat er een bord met wat er op de dag allemaal te doen is en waar.

Het sanitair is ruim en zeer schoon, kortom prima.

De camping wordt 24 uur bewaakt.

Het strand ligt op loopafstand van de camping, maar er gaat op de dag ook een treintje naar het strand toe.

Bezoek de website

Camping Coll Vert - Valencia

Deze camping ligt net iets buiten Valencia in het natuurgebied Albufera. De ANWB camping card wordt hier geaccepteerd, alleen krijg je in het hoogseizoen geen korting. Tijdens ons verblijf was er wel een aanbieding bij verblijf van 3 nachten of meer 20% korting. Achter de camping loopt er wel een drukke weg waardoor het niet helemaal stil is ’s nachts. De camping heeft een mooi zwembad, een restaurant met bar en een klein winkeltje voor de eerste voorzieningen. De bar heeft een Wi-Fi zone waar je gratis kunt internetten. Het eten in het restaurant is niet duur en er is keuze uit diverse Spaanse lekkernijen. De Paella was in ieder geval heerlijk. De kampeerplaatsen zijn ruim en het sanitair is er schoon alleen is het wel iets verouderd allemaal. Er is een speciale ruimte waar de hout BBQ opgestookt kan worden. Er ligt hout wat je mag gebruiken om je vuurtje op te stoken.

Vlak voor camping stopt de bus die je voor een paar euro enkele reis per persoon naar de City of Arts and Science brengt. Bij de receptie kun je de bustijden opvragen en eventueel al entreekaarten kopen. Een bezoek is zeker een aanrader en je kunt er wel een dag voor uittrekken. Wanneer je de entreebewijzen bij de City of Arts and Science koopt krijg je op vertoon van je ANWB kaart 10% korting. Tip: bekijk ook de combinatie kaarten die mogelijk zijn. De (gele) bus terug naar de camping stopt voor het winkelcentrum wat tegenover de City of Arts zit.

Bezoek de website

Camping El Greco Toledo - Castilla la Mancha

Deze camping is wel wat duurder maar een zeer mooie en vooral schone camping. Personeel is vriendelijk en de ANWB kampeerkaart wordt geaccepteerd.

Je staat op een grind grond dus een hamer en rotspennen zijn geen overbodige luxe. De plaatsen zijn erg ruim. Er zijn ook bungalows te huur. Het sanitair ziet er luxe uit en is zeer schoon. Afwassen kan in een apart gebouw en met warm water.

De camping heeft een zwembad waar wel extra voor betaald moet worden maar ziet er netjes uit. Er is een restaurant met een mooi uitzicht over Toledo en waar je lekker kunt eten. Bij de receptie zit een klein winkeltje.

De camping ligt dichtbij alle bezienswaardigheden in Toledo. Enige nadeel is dat in Toledo werkelijk voor alles betaald moet worden, zelfs voor het kleinste kerkje betaal je entree en in de grote cathedraal is het verboden te fotograferen. Maar alle toeristen lopen ondanks deze regel gewoon plaatjes te schieten. Madrid ligt op zo´n uur rijden van de camping.

Kortom deze camping is zeker een aanrader.

Bezoek de website